VÖBAM - Din källa till den äldre bild- och kartvärlden. - Tel: 08-102121 - Epost: info@vobam.se


Karta öfver Stockholm. - 1904.Rügen. - Blaeu 1643/44.


Ramverkstaden

Ramverkstaden är sedan ett par år tillbaka Kunglig Hovleverantör.

Vi använder endast kvalitetsmaterial, alla passepartouter och bakstycken är gjorda av syrafri kartong, även klisterremsorna för att försluta ramarna är syrafria för att garantera högsta kvalitet.

Våra passepartouter finns förutom i vitt, ett antal varianter av beige även i röda, blåa och gröna nyanser vilka lyfter färgerna i det ramade objektet. Vi kan även göra passepartouter med ovala och runda öppningar på beställning.

Vi har specialimporterade ramlister av högsta kvalitet från England, Frankrike, Italien och Spanien Naturligtvis ser Du hos oss också det svenskproducerade sortimentet av lister.

På beställning går det även att få specialglas i ramningen, normalt använder vi alltid glas och aldrig plexiglas.


Inredning

VÖBAM har en lång erfarenhet av inredningsuppdrag, från privathem till offentliga platser.

Vid renovering eller förändring av rum, sviter, korridorer och andra utrymmen, anlita oss för att klä väggarna med lämplig utsmyckning.

Vi har bilder och kartor från 1500-talet och framåt, hela världen och i alla ämnen. För inredningssyften kan vi rekommendera vårt breda sortiment av faksimiler, både färgtryckta och handkolorerade. Från mindre naturmotiv på köksväxter, blommor, fåglar m.m.för det lilla intima utrymmet via medelstora bilder och kartor, såsom våra vackra sjökort, till stora väggkartor eller bilder vilka med lätthet fyller upp en stor vägg i ett konferensrum eller lobby. Självklart har vi även original i alla prisklasser vilka även de passar perfekt för inredningssyften.

Större serier av kartor och bilder är heller inget problem, vi kan även göra nytryck av original i de fall kunden så önskar.

Ni är välkomna att kontakta oss förutsättningslöst för inredningsförslag. Ni kan även komma med ett tema och vi plockar ihop ett lämpligt förslag utifrån Era önskemål. Vid större inredningsarbeten kan vi besöka Er förutsättningslöst och visa kartor och bilder i Er miljö tillsammans med ramprover för att uppnå en tidssparande process för Er.

Det medföljer alltid undertecknat intyg att fästa på baksidan av ramat objekt, samt berättelse om kartan, dess tillkomst, biografi om kartografen/gravören/utgivaren m.m. i två exemplar så man alltid vet vad för objekt man har. Detta är i regel mycket uppskattat av våra kunder.

Vi har en komplett ramverkstad med stor erfarenhet av kvalitetsinramningar, endast de bästa materialen används såsom syrafria passepartouter och bakstycken. Vi har även ett stort sortiment av kvalitetsramar, direktimporterade från Italien, Spanien, England, Frankrike samt självklart ett stort svenskproducerat sortiment.

Att anlita oss kostar inget - det enda som kostar är när Ni bestämmer Er för att göra affär med oss.

Adress: Regeringsgatan 77
111 39 Stockholm
Öppet: Måndag-Fredag
12:00-18:00
Telefon: +46-(0)8-10 21 21
Fax: +46-(0)8-10 21 21
E-post: info@vobam.se

Ansvarig för ramverkstaden - ägare och VD för VÖBAM är Nina Andersson.


Ett urval av våra lister. Vi har ett mycket större sortiment i ramverkstaden.


Referensplatser.
Leveranser från VÖBAM kan ses bland annat på nedanstående platser.

Braheskolan, Visingsö
Bilder och kartor rörande Gränna och Visingsö.

m/s Europa. I trafik i Östersjön.
En liten Carta Marina. Bilder och sjökort till samtliga lyxhytter.

Finansdepartementet.
Längre korridor med kartor av Sveriges städer under 1850-talet framställda för att kunna skattelägga städerna.
VÖBAM har framställt kartorna efter Gustaf Liunggrens originalkartor, tryckta på akvarellpapper och handkolorerade i kartornas ursprungliga färger.

Gernandt & Danielsson Advokatbyrå AB, Stockholm.
Stor karta Skandinavien (Bureus) 1624. Cromlitograferade flaggor, Slotten i Stockholms omgivningar och stockholmsmotiv till korridorer, konferensrum och mottagningsrum. Samling av bataljbilder rörande Sveriges krig under 1600-talet. Stor "Carta Marina" av Olaus Magnus. Sjökort brittiske amiralen Sir John Norris. Sjökort Gustaf af Klint. VÖBAM's egen produktion av handmålade kartor Stockholm 1500-1800 mm. Mångårigt samarbete.

Grand Hotel, Saltsjöbaden.
Bilder och kartor rörande Saltsjöbaden och hotellet. Bl.a. porträtt Knut Wallenberg.

Grand Hotel, Stockholm.
Bilder rörande Blasieholmen och hotellet under 1800-talet samt bilder för renoverade rum, sviter och korridorer. Mångårigt samarbete.

Gripsholms värdshus, Mariefred.
En stor Carta marina. En stor karta Skandinavien (Bureus) 1624. Sörmlandsbilder till värdshusets alla rum. Bilder och kartor i korridorer, hallar och konferensrum.

Hasselbacken, Djurgården, Stockholm.
Samling av handkolorerade 1800-talsbilder rörande Djurgården till hotellets alla rum.

Investor, Stockholm.
Mångårigt samarbete.

Montgomery Hotel, Bryssel.
Teman: Afrika - England - Kina - Ralph Laurent. Collagearbeten om bataljer m.m. Rommels och Montgomerys styrkor i Nordafrika.

Noors Slott, Knivsta.
Tema: Karl XI porträtt samt bataljbilder och kartor till matsal och mottagningsrum.

Rumänien, Bukarest.
Samling av antika kartor rörande Rumänien med omkringliggande länder inhandlat vid personligt besök av Rumäniens statsminister Adrian Nastase för det nya kartmuséet i huvudstaden. Bland annat inköptes följande raritet, "CARTE DE LA MOLDAVIE pour servir ā l'Historie militaire de la guerre entre les Russes et les Tures...".

Securitas, Stockholm.
Bilder och kartor i samband med uppvaktningar externt och internt.

Skandia, London.
Bild- och brevmaterial till våningen för kundmottagning.

Skandia, Stockholm.
En stor Carta marina, två mindre Carta marina. Kartor och bilder på egna fastigheter i Stockholm. Bilder och kartor i samband med uppvaktningar externt och internt. Mångårigt samarbete.

Star Hotel, Lund.
Större samling av handkolorerade bilder rörande staden Lund och Lunds Universitet under 1800-talet. 25 äldre Skånekartor. Handkolorerade litografiska tryck på skånska slott och herresäten.

World Trade Center, Stockholm.
En stor Carta marina. Stadskartor och bilder till matsal, bar och sällskapsrum.

Vi har utfört arbeten i Belgien, Canada, England, Japan, Norge, Polen, Ryssland, Spanien, Tyskland och USA.