VÖBAM - Din källa till den äldre bild- och kartvärlden. - Tel: 08-102121 - Epost: info@vobam.se
Liknande objekt.


Gulddistriktet Klondike - ca 1897.Karta öfver Mariestad - 1898.


Gelder - Bataljbild från Preussiska bombardemanget 1703.

Bombardeeringe der Stadt Gelder, door de Troupen des Konings van Pruysse, 1703
Veüe perspective du bombardement de la ville de Gueldre par un corps d'armeet des troupes de sa maieste le roy de Prusse au mois d'octobre 1703.
Delinevait vir Nobilissimis D. de Boot. Reg. Mtis Boruss Operum Militarium et Coburtis Praetoviac Praesectus pinxit sculpsit exudit et publicarit HUGTENBERG
Stor bataljplansch, tryckt 1720 (enl. Reiss & Sohn) från tre kopparstuckna plåtar, av J. van Hugtenberg och D. de Boot.
Planschen är handkolorerad samt i äldre tid monterad på pappskiva.
Ramad i en vacker italiensk ram.
Bildyta 144,5x46,3 cm.

Pris: 30000 SEK - 26929 - Se bild.
Europa - Västeuropa - Nederländerna -


Bombardemanget av Gelder, 1703, av Preussiska styrkor var en del av det då pågående Spanska tronföljdskriget vilket engagerade hela Europa. Frankrike lyckades få sin tronpretendent på den Spanska tronen och därigenom rätten till bl.a. Spanska Nederländerna. Bland andra så önskade Preussen stoppa Frankrikes och Spaniens förening och det var en anledning till att man anföll de städer i Nederländerna som var trogna Frankrike, d.v.s. Gelder m.fl.

Jan van Hugtenberg (1646-1733). Målare, utförde huvudsakligen motiv från slagfält, rytterifäktningar och lägerliv. I Italien utförde han stora bataljmålningar för prins Eugen av Savojen. Han är bl.a. representerad med arbeten i Konstmuseet i Köpenhamn samt Nationalmuseum i Stockholm.


P.g.a. problem med beställningsformuläret, maila oss direkt på info@vobam.se och ange objektets idnummer (femsiffriga numret bredvid priset) och Ditt namn, adress och mobilnummer så återkommer vi inom tre dagar. Om vi inte hört av oss ring på 08-102121.

Frakt- och betalningsvillkor.

Förfrågan / beställning besvaras normalt inom tre arbetsdagar.

Kända kunder och institutioner betalar mot faktura. Beställningar under 500 SEK inkl. frakt skickas mot faktura förutsatt att mottagarens kontaktuppgifter är verifierbara.

Beställda varor skickas i stafett eller pappkuvert som brev i möjligaste mån. Normal fraktkostnad för inrikes brevförsändelser är 70 SEK och inkl. förutom porto även packmaterial. Utrikes försändelser samt varor som inte kan skickas som brev debiteras högre fraktkostnad.

Ramade varor skickas ej, endast upphämtning i butik.

VÖBAM tar EJ kredit-/kontokort. Betalning sker till vårt plusgiro eller via paypal eller kontant i butiken.

VÖBAM förbehåller sig rätten till fakturerad vara tills full betalning erlagts.